Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2013 17:34 - Първи стъпки
Автор: greenblackoil Категория: Бизнес   
Прочетен: 1783 Коментари: 0 Гласове:
0



 (Отварям нова папка: Информация за горивото)
   Мислех, че ще се виждам с производителите на горивото, ще ми отделят кабинет, компютър, мобилен телефон... Домашните знаят, че съм на работа... В "паблик рилейшъна"... Затова сутрин излизам преди осем и сядам в кафенето. Звъня по мобилния и затварям. Непрекъснато. До обяд! Към 12:30 ми позвъниха. Един от шефовете, още не  рапознавам гласовете. Беше любезен да отдели десетина минути за въпросите ми. В резултат - записките ми седят суховато и чиновнически... Ето какво записах този ден.   

1.
      Изследователският екип на компанията „ГРИЙН ОЙЛ ФАКТОРИ” ООД – Пловдив, включващ учени, инженери и техници от Украйна и България разработи, патентова и произвежда на пилотната си инсталация течното зелено
нано-клъстерно гориво (ЗНКГ)”Бургойл”.
     “Бургойл”  е продукт от ново поколение и успешно ще замести като основно или спомагателно гориво мазута, въглищата, дизела и газа в централите за производство на електроенергия, пара за отопление и топла вода за бита, промишлеността и енергия за транспорта.

            2.
(Два-три часа "седях" в нет-а и си отбелязах:
     Днес две трети от света „преживява своята индустриална революция” и потреблението на енергия стремглаво се покачва.
     Растат и заплахите за човечеството от промените в климата, недостига на енергия, храни и вода.
Заедно с това, лесно достъпните енергийни ресурси се изчерпват и добивната индустрия навлиза в морския шелф, севера или внедрява скъпи и опасни технологии за добив на нефт и газ от пясъчните и шистови запаси на планетата.
     Доверието в конвенционалните енергоносители чувствително бе разклатено от големите катастрофи и сега цели отрасли и държави се колебаят в използуването им, което неминуемо ще повиши цените на енергията и енергоносителите, които стигат до потребителите.)

            3.
     Рецептурите на добиваното по собствена технология гориво “Бургойл” включват: въглища от “Мини Марица Изток”, нефтосъдържащи отпадъци, общодостъпни и безвредни химически добавки и вода, които заедно с безопасното и ефектно производство, обещават енергийна независимост на отделни предприятия или региони, които го въведат в инсталациите за производство на енергия.

           И не на последно място – поради пълно съответствие с Директивите на ЕС за чиста енергия, намаляване на вредните емисии и енергийната му ефективност, то може да спаси заплашените със санкции заради замърсяване централи от затваряне или непосилни инвестиционни вложения.

            Изследванията на новият продукт в специализираните лаборатории на Бургаския университет “Проф. Асен Златаров” и БАН, както и промишлените изпитания показват, че новото гориво е с калоричност до 70 MJ/kg, използването му в горивни инсталации премахва огромните разходи за енергия и труд за подготовка на въглищата или мазута за изгаряне, решава екологичните проблеми със замърсяването от складиране на въглищния шлак или праха във въздуха.

            4.
      Други предимствата:

-          Високото съдържание на вода го причислява към възобновяемите енергийни източници, намалява влаганите въглища и нефтени отпадъци като гориво на единица генерирана топлина, намалява производствената цена;

-          Оползотворяват се отпадъци от нефтодобива и преработката и се използват най-нискокачествените въглища или торф;

-          Горивото е произведено по екологосъобразна технология, не изисква добавянето на емулгатори или лубриканти;

-          Може да бъде произвеждано на площадките на големите потребители, да бъде транспортирано по суша и море, замества традиционно използуваните горива в енергетиката, като калоричността му надхвърля тази на нефта 1,55 пъти, на газа – 1,66 пъти, а на въглищата 2,88 пъти.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: greenblackoil
Категория: Бизнес
Прочетен: 33527
Постинги: 14
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930